Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

DELVOTEST SP 100 NT - TEST NA ANTYBIOTYKI W MLEKU

Dostępność: brak towaru, dostępny na zamówienie
Cena: 908,97 zł 908.97
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 739,00 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość op.
Ocena: 2.88
Producent: -
Kod produktu: 506468K1

Opis

 

 

DELVOTEST SP 100 NT - 100 ampułek 

https://www.youtube.com/watch?v=dy2vJ4KaYWU

https://www.youtube.com/watch?v=K7dWQGapi3c

 

Standardowy test dyfuzyjny do wykrywania obecności antybiotyków, sulfonamidów i innych substancji hamujących w mleku

  • szerokie spektrum wykrywalności wszystkich grup antybiotyków

  • używany w całym łańcuchu dostaw począwszy od rolnika aż do laboratorium zakładowego

  • test narodowy w wielu krajach

  • test odwoławczy w wykrywaniu antybiotyków w mleku  

  •  test ampułkowy, czas wykonywania testu 2-3 godz.

  • zawiera: 100 ampułek wraz z odczynnikami i jednorazowymi pipetami

  • klarowny, czytelny odczyt, dłuższy termin trwałości – 12 m-cy

     
    Delvotest® SP-NT jest testem do wykrywania obecności środków hamujących takich jak antybiotyki i sulfonamidy. Przy jego użyciu można badać mleko zarówno pojedynczą próbkę w indywidualnym gospodarstwie jak i w dużych laboratoriach. Zestaw testu składa się z pojedynczych ampułek lub studzienek zblokowanych 6x16 studzienek na jednej płytce oraz wszystkie elementy potrzebne do wykonania testu z wyłączeniem inkubatora/ podgrzewacza. Ampułka (studzienka) zawiera zestalone podłoże agarowe ze standardową ilością zarodników szczepu Bacillus stearothermophilus var. Calidolactis C953, pożywkę oraz wskaźnik pH. Zarodniki czułe na większość antybiotyków, a w szczególności na penicylinę przechowywane w obniżonej temperaturze pozostają niezmienione i zdolne do kiełkowania przez wiele miesięcy (co najmniej do daty umieszczonej na opakowaniu). Gdy temperatura wzrasta i zostaje ustabilizowana na poziomie 64oC, zarodniki gwałtownie kiełkują, zaczyna się ich rozmnażanie i przemiany, których wynikiem jest zakwaszenie środowiska. Podczas inkubacji wytwarzana jest wystarczająca ilość kwasu, aby zmienić barwę wskaźnika z purpurowej na żółtą. Gdy próbka mleka zawiera substancje hamujące będą one dyfundować do agaru i jeżeli jest ich wystarczająco dużo zwolnią one lub zahamują proces rozwoju bakterii. W takim wypadku nie zostaje wytworzona wystarczająca ilość kwasu i zabarwienie wskaźnika pozostaje purpurowe, nie zmienia się na żółte.

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl